2a40b2ba862ceaae8afcdfeee3b62625.jpg
6e4e2bdbc53683eaf99cc75d9878c85b.jpg
adc7330c090a73c1e6f0fafac7791bb2.jpg
4937a58fc8ae9875965fef6d28320661.jpg
d22f6888d196719889626eec3de52390.jpg
Interviews 2014

Meneer Huisman

Meneer Huisman werkt in het onderwijs sinds 1981. “De middelbare school is een periode die bepalend is voor je verdere leven. Prachtig dat ik hier als leraar een positieve invloed op kan hebben”

huisman-voor-de-klas

Meneer Huisman is docent Nederlandse taal en Maatschappijleer, plaatsvervangend directeur, leerjaarcoördinator leerjaar 2+3 en daarnaast vertrouwensdocent.

In de eerste klas wordt de basis gelegd. Meneer Huisman geeft aan dat het vak Nederlands heel belangrijk is voor de leerling. “De Nederlandse taal heb je overal bij nodig: binnen en buiten de school!” Tijdens de uren maatschappijleer van meneer Huisman is er ruimte voor gesprekken en discussies om elkaar beter te leren kennen. Het is een vak over je eigen leven en dat van anderen. “Ik houd ervan dat het rustig is tijdens de lessen, zodat iedereen zich kan concentreren op de lesstof. Als school vinden we het belangrijk dat de leerlingen goed les krijgen en uiteindelijk hun diploma halen."

Leerjaarcoördinator

"Als leerjaarcoördinator houd ik mij ook bezig met zaken die niet direct met lesgeven te maken hebben. Op deze school zijn er regels, pestgedrag wordt bijvoorbeeld gelijk aangepakt. Regels zijn belangrijk, het zorgt ervoor dat de sfeer goed blijft en dat iedereen zich veilig voelt. Ik probeer altijd eerst een oplossing te vinden, als dat niet lukt moet ik leerlingen ook weleens straf geven.”

Vertrouwenspersoon

Meneer Huisman is ook vertrouwenspersoon op het Griendencollege. "Leerlingen kunnen met grote of kleine problemen bij mij langskomen en alles wat er verteld wordt, blijft onder ons. Er wordt veel gepraat maar ook veel geluisterd. Vooral dat luisteren is belangrijk, de leerling kan zijn of haar verhaal kwijt en dit is vaak ook  het begin om de leerling te kunnen helpen bij eventuele problemen."

Het grappigste wat ik ooit heb meegemaakt

"Een leerling wilde een extra dag vrij voor de voorjaarsvakantie in verband met de wintersport. Van de leerplichtambtenaar mogen scholen hier geen extra vrij voor geven. De reactie van deze leerling was: “Dan meld ik me ziek en ik ga toch.” Waarop ik reageerde: “Dan kom ik je halen.” De leerling werd inderdaad ziek gemeld, twee dagen voor de vakantie. Wat wil nu het geval, de directie van de school besloot om een roostervrije dag in te zetten, waardoor de school op vrijdag voor de vakantie dicht zou zijn. De ziek gemelde leerling wist dit niet. De extra vrije dag gaf mijzelf de mogelijkheid om ook eerder af te reizen naar mijn wintersportbestemming. Na een lange rit met veel sneeuw onderweg, besloot ik om in het zuiden van Duitsland in een hotel te overnachten. De volgende ochtend ging ik heerlijk uitgerust ontbijten en wie zat daar met zijn ouders? U raadt het al. Die leerling die zogenaamd ziek was. U begrijpt dat de ouders en die leerling vreselijk schrokken toen ik naar hun tafeltje liep en zei: “Meekomen jij!”